Auto Japanista II

Japanin autohuutokaupoissa autoa ei tarvitse ostaa sokkona, vaan kaikki myytävät ajoneuvot tarkastetaan puolueettomasti ja kaikista myytävistä autoista on saatavilla arvosteluraportti. Auton yleisarvosana vaihtelee normaalisti 3.5 – 4 – 4,5 – 5

Viitonen on käytännössä erittäin harvinainen, sen saa ainoastaan lähes täydellinen yksilö, sellainen oli aloituskuvana ollut w220-tyypin Mercedes S500, joka oli tämän kirjoitussarjan ykkösosan valkoinen kaunotar.

Sisustus arvioidaan kirjaimilla, skaala alkaa yläpäästä A:sta, joka on kuin uusi. Hyvä ja yleinen arvosana on B, usein myös C on ihan OK.

Tarkastuslomakkeesta näkeee myös auton kilometrilukeman, valmistusnumeron sekä vikalistan. Ilman japaninkielen taitoa ei vikalistasta näe muuta kuin sen pituuden, tulkintaan tarvitaan paikallista apua. Yllä olevassa esimerkissä täysin tyhjä alue vikalista, tässä yksilössä ei mitään vikaa ole.

Runkonumerosta kannattaa selvittää auton speksit. Internetti on täynnä VIN-decoodereita, osa maksullisia. Sieltä selviää varusteluettelo, joka on useimmiten melkolailla täydellinen.

Jatkuu lähiaikoina.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s