Auto Japanista III, mitä on järkevästi saatavilla

Olen tuonut Japanista viimeisen vajaan kymmenen vuoden parin kolmen auton vuosivauhtia  ainoastaan Audeja, Mercedeksiä ja BMW:tä. Ainoa poikkeus on ollut Toyota Granvia, nelivetoinen Hiace kolmen litran dieselillä. Se on myös ollut ainoa ns.vääränkätinen auto.

Mersuja on Japanissa tarjolla hyvä valikoima. A- ja B-mallia ei ole suomalaisella ohjauksella, mutta C-mallia on jo jonkin verran ja E- ja S-malleja löytyy hyvin. ML:ää ei ole juuri saatavilla vasemmanpuoleisella ohjauksella, mutta G:tä sitävastoin löytyy helposti. 99 prosenttisesti kaikki autot ovat bensiinikoneisia.

Suomeen sopivia BMW:tä löytyy hieman Mersuja vähemmän, mutta kaikkia huutokauppoja päivittäin seuraamalla saa auton kyllä hankittua. Yleisesti voi sanoa, että mitä kalliimpi malli, sitä suurempi valikoima LHD:nä  ( vasemmanpuoleinen ohjaus).

Audia on tarjolla näistä kolmesta saksalaisesta premium-merkistä niukimmin, lähes kaikki autot ovat RHD ( oikeanpuoleinen ohjaus) malleja. Vuosien saatossa olen kuitenkin tuonut kolme Audia, kaksi A8-mallia ja yhden A4 Quatrron.

Japanissa on myös saatavilla erittäin hyvä valikoima Porscheja ja muitakin eurooppalaisia urheiluautoja, kuten Ferrareita. Niitä en ole toistaiseksi sieltä Suomeen tuonut.

Suomeen kannattaa tällä hetkellä tuoda autoja, jotka ovat käyttöönotettuja vuonna 2007 tai aikaisemmin. Tämä sopii hyvin yhteen sen kanssa, että kun auton ikä alkaa olla kymmenen vuotta, alkaa se Japanissa tulla viimeistään vaihtoikään, vaikka kilometrejä ei olisi takana kuin muutama kymmenen tuhatta. Pienikilometrisin tuomani auto oli kahdeksan vuotias ja sillä oli ajattu tässä ajassa 15 tkm.

Vuoden 2016 alusta alkaen verotetaan Japanista tuotuja autoja samalla tavalla kuin EU:n sisältä tulevia. Vuoden 2015 aikana tuoduissa autoissa verotus oli erilainen, mutta tämä vääryyden voi jälkikäteen valittamalla oikaista.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s