Nissan Leafin avaimet

Nissan Leafissamme on avaimen käyttö lukoissa tarpeetonta. Riittää, kun avain on taskussa, niin auto haistelee sen ja päästää ovesta sisään ja antaa käynnistää laitteen.

No näinhän se menee yleensä, mutta ei aina:

Poikkesin eilen kaupassa ja jätin auton parkkiin. Auton laitoin lukkoon oven kahvassa olevasta pikku nupista. Tosi kätevää. Mutta takaisin tullessa aikoivat omituset temppuilut. Auto kyllä niinsanotusti käynnistyi, mutta vaihde ei kytkeytynyt päälle. Lisäksi mittaristossa paloi varaoitusvalo seisontajarrusta ja kehoitus käyttää jarrua aina pysäköidessä.

No aikani yritin ja yritin, ei tulosta. Auto ei myöskään suostunut menemään lukkoon ja autosta poistuttaessa hienoinen vinkuna kertoin jonkin asian olevan pielessä. Yritin soittaa Nissanin tiepalveluun, mutta kyllästyin puolen tunnin jonottamisen jälkeen. Kipakka pakkanen varmaankin laittoi tiepalvelun ylikierrrroksille.

Sitten onneksi juolahti mieleen, että onhan autossa paksu nippu ohjekirjoja, ehkäpä sieltä löytyisi apu.Ja sieltähän se. Kirjassa kerrottiin, että avaimen patterin tyhjeneminen saattaisi aiheuttaa kuvaamiani ongelmia. Lisäksi kerrottiin, että kun avaimen laittaa lähelle käynnistysnappia käynnistettäessä, niin tyhjälläkin patterilla auto hyrähtää käyntiin ja näin myös tapahtui.

Nyt on auton kumpaankin avaimeen vaihdettu muutaman euron arvoiset patterit ja mahka jatkuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s